Seva de mesteacan fara indulcitori BIO
Click pentru mărire |
|
Seva de mesteacan fara îndulcitori "BIO"
Prezentare : 1000 ml
Compozitie: Seva de mesteacan (96,95%), regulator de aciditate-acid citric, fructoza obtinuta din stevie.
Valoare energetica (calorii) pentru 100ml produs: 58,6KJ (14Kcal).
Valori nutritive la 100ml: carbohidrati 3,5g, proteine 0,0g, lipide 0,0g
In seva se acumuleaza astfel, prin procese complexe, o serie de substante nutritive cu rol esential pentru viata arborelui, dar care prezinta in acelasi timp efecte terapeutice remarcabile.
Seva de mesteacan concentreaza toate substantele nutritive necesare cresterii arborelui.
Ea contine glucoza si fructoza (care ii confera un gust usor dulce, foarte agreabil), aminoacizi, derivati terpenici, vitamina C si o serie intreaga de minerale valoroase: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu si fier.
La o analiza atenta a acestor constituenti, precum si a cantitatilor in care se afla in seva, se poate remarca faptul ca ei sunt intr-o proportie optima pentru o asimilare foarte usoara si in acelasi timp lipsita de inconveniente.
Fructoza si glucoza - Sunt zaharuri naturale simple ce sunt absorbite direct la nivelul intestinului subtire si astfel confera rapid energie organismului. Aceasta face ca persoanele slabite fizic, batranii, convalescentii si copiii sa beneficieze foarte repede de efectele regenerante ale sevei.
Vitamina C - Ajuta la formarea si cresterea normala a oaselor si dintilor, creste rezistenta organismului la bolile inflamatorii si este un factor important in absorbtia fierului din alimentatie.
Potasiul - Face parte dintre substantele de baza ale corpului uman, participand direct sau indirect la majoritatea reactiilor din organism. El mentine presiunea interna a celulelor, functionarea muschilor si participa in mod direct la procesele de producere a energiei la nivel celular.
Calciul - Face parte dintre “caramizile” de constructie ale corpului. Aproximativ 99% din calciul din organism se afla la nivelul oaselor si dintilor, restul indeplinind un rol important in diferite procese biochimice cum ar fi coagularea sangelui, transferul impulsurilor nervoase, functionarea sistemului hormonal.
Fosforul - Este necesar in metabolismul carbohidratilor, grasimilor si aminoacizilor, influentand astfel cresterea si functionarea normala a celulelor. Procesul de diviziune celulara si de formare de noi celule necesita de asemenea prezenta fosforului. Aceasta substanta stimuleaza contractia musculara, inclusiv aceea a muschiului cardiac, si ajuta la fixarea calciului in oase.
Magneziul - Cea mai mare parte a magneziului din organism este stocata impreuna cu calciul, la nivelul oaselor. El ajuta la absorbtia calciului, fosforului, potasiului si a vitaminelor B, C si E, intervenind in reglarea mai multor functii vitale ale organismului. Avand un rol oarecum complementar cu calciul, el incetineste transferul impulsurilor nervoase (accelerat de catre calciu), si astfel ajuta la eliberarea contractiilor si crampelor musculare. El intervine in metabolismul proteinelor, grasimilor si carbohidratilor, in biosinteza colesterolului, formarea oaselor, a tesutului conjunctiv si a celulelor sanguine. Acest oligoelement este usor distrus de caldura si tocmai de aceea seva de mesteacan nu trebuie sa fie niciodata incalzita, pentru a nu-si pierde efectele terapeutice.
Manganul - Are un rol important in producerea laptelui matern, a urinii, a hormonilor sexuali si tiroidieni si sustine totodata functionarea adecvata a nervilor si creierului.
Zincul - Face parte integranta din mai mult de 25 de enzime (printre care, spre exemplu, cele ce ajuta la descompunerea insulinei si alcoolului), avand un rol catalizator pentru multe alte enzime. Prezenta lui este necesara pentru producerea proteinelor si absorbtia a numeroase alte minerale si vitamine, pentru metabolismul carbohidratilor si fosforului.
Sodiul - Actioneaza complementar fata de potasiu, regland functionarea celulara si ajutand la mentinerea echilibrului acido-bazic in organism. Impreuna cu potasiul, el regleaza presiunea osmotica la nivelul celulelor. In plus, el are o functie de “conservare” a calitatilor sangelui, prevenind precipitarea mineralelor in sange si plasma si prevenind astfel arteroscleroza.
Fierul - Este binecunoscut in primul rand pentru rolul sau in formarea globulelor rosii si in transportul oxigenului. El este in acelasi timp un constituent al enzimei responsabile pentru producerea proteinelor.
Energia - Dincolo de aceste minerale si substante nutritive descoperite in seva prin diferite analize de laborator, se poate remarca un factor suplimentar: energia vietii. In cazul mesteacanului este vorba de existenta unei forme deosebite de bioenergie, ce face ca seva sa fie o “apa vie”, inzestrata cu capacitatea de a modifica starea energetica a organismului nostru.
Ca si in cazul altor arbori, mestecenii sunt adevarate “centrale” de energie biologica, seva lor fiind puternic impregnata de aceasta forta ascendenta a arborelui.
Tocmai de aceea, in urma curei cu seva, in fiinta noastra se poate simti o veritabila retrezire a puterii de regenerare si ascensiune, atat din punct de vedere fizic, cat si launtric, prin reactivarea puterilor sufletesti si mentale.
Efecte asupra aorganismului:
Virtutile traditionale ale mesteacanului sunt deosebit de eficiente pentru detoxifierea ficatului si a rinichilor.
Exista foarte putine substante fitoterapeutice care sa poata purifica organismul atat de bine in atat de scurt timp. O cura de detoxifiere de 2-3 saptamani in care consumam 500 ml - 1L de seva de mesteacan pe zi este ideala.
In plus, seva de mesteacan este recomandata (inclusiv in celebra dieta Dukan) pentru curele de slabire eficiente. Pentru a pierde in greutate in mod eficient, organismul trebuie sa arda excesul de grasime si sa elimine toxinele.
In cazul in care metabolismul este obstructionat de tixinele acumulate prin alimentatia dezordonata, atunci si arderea grasimilor este incetinita sau imposibila.
Este esential ca organismul nostru sa fie detoxifiat in mod regulat. Seva de mesteacan permite eliminarea toxinelor de catre ficat si rinichi.
Precautii si contraindicatii la tratamentul intern
Mesteacanul trebuie utilizat cu precautie in timpul sarcinii si in timpul alaptarii, consumandu-se cantitati mici (sub 200 ml) si supraveghind aparitia oricarui simptom digestiv sau renal neplacut. Seva nu este indicata nici pentru copiii care au o sensibilitate alergica pronuntata sau care se confrunta frecvent cu tulburari digestive.
Persoanele care sunt alergice la aspirina nu trebuie sa foloseasca produse care contin mesteacan.
Datorita efectului pe care il are asupra rinichilor, mesteacanul nu trebuie folosit de cei aflati in criza renala si nici de cei care au afectiuni cardiace decompensate.
Mesteacanul poate produce anumite leziuni usoare la nivelul pielii si, la fel ca majoritatea plantelor, poate cauza reactii alergice.
Conditii de pastrare: temperatura intre 0 si 25*C si umiditate relativa sub 75%, in locuri protejate de lumina directa a soarelui.
Dupa deschidere, se va pastra la temperatura de (2-6)*C, nu mai mult de 3 zile. Pot fi prezente sedimente naturale din materia prima.
Recenzia dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!
Rating: Rău Bun
Introduceţi codul în căsuţa de mai jos: